OM BAKLUCKAN

Om Bakluckan

Hitta hit 

Bakluckan ligger vid Norrskedika Idrottsplats, 4 km norr om Östhammar vid väg 76. se karta på eniro.se »


Större parkering

Ca 400 meter norr om Bakluckeområdet finns nu en ännu större parkering. Skylt finns vid 76:an. Parkera gärna här så slipper du åka runt och leta parkering.


OBS! Det är ej tillåtet att parkera längs riksväg 76 eller på de boendes infarter.

Ta gärna bussen till Bakluckan slå slipper ni bekymret med parkering!


Bussförbindelser

Från Uppsala till Öregrund (via Alunda-Gima-Östhammar) UL 811, se turlista på www.ul.se


Historik

Idén till Bakluckan kom från min svärfar Sune Selander som varit till England och där besökt flera loppisar. Där körde man ut med sina bilar på en åker och öppnade sina bakluckor och sålde därifrån sina grejor. Han kom hem och sa det här borde vi också pröva. 1996 hade vi vår första Baklucka, som då var den första i Sverige.


Vi har under hela tiden haft ett samarbete med Norrskedika IF. Under åren har antal besökare och säljare ökat enormt och vi är idag kommunens största turistattraktion, med i år ca 50 000 besökare. I snitt har vi ca 180 säljare där per lördag.Förtäring

Vi har försäljning av förtäring. Vi började med en omgjord stereobänk  med kvastskaft och en inhyrd korvvagn, se bilden till höger.

Efter några år köptes en liten gatuköksvagn men sedan 2007 har vi en fin stor gatuköksvagn att sälja mat ifrån. Här finns allt från korv, hamburgare, toast, mackor, glass, godis och kaffe med dopp.


Övriga aktiviteter

Vi har under åren ökat antal parkeringsplatser, men under juli-lördagarna kan det fortfarande vara trångt.

Vi har också haft barnens loppis. På 10-årsjubileum bjöds det på kaffe, tårta och underhållning.


Årets företagare

2005 fick jag emottaga det hedersvärda omnämnandet att bli årets företagare i Östhammars kommun. Kändes fantastiskt roligt. Motiveringen löd: "Anette har utvecklat en egen idé till en turistdragande verksamhet, som även är en förebild i och utanför regionen".  I och med detta vart jag också bjuden till Grand hotell i Stockholm där de som fått detta utnämnande i Sveriges kommuner samlats. En inspirerande dag med föreläsningar av entreprenörer och en härlig kväll med supé och dans.


Media

Det har rapporterats en hel del under åren i media bla Aftonbladet, Antikvärlden, UNT, Östhammars Nyheter, Sommartidningen, Upplands Nyheter och Radio Uppland.