SÄLJA

Att sälja på Bakluckan

Dag och tid

Om du vill sälja är det bara att komma den lördag som passar dig. Det är ingen förbokning av plats. Vi har öppet varje lördag hela sommaren utom midsommarhelgen. Insläpp för säljare mellan kl 7 och 9. Vi finns där och hjälper er till rätta.


Pris

Vanlig bil 200 kr. (ca 3 m) Bil och släp 330 kr (ca 6 m).

Var fjärde gång är gratis. Om du säljer 3 gånger står du alltså gratis den 4:de gången, spar biljetterna. (Vill du ha större plats går det naturligtvis bra, du betalar då 130:- för nästkommande 3 meter osv.)


Övrigt

Glöm inte att ta med växelpengar (alla kunder har ej swish) och påsar som ni kan stoppa grejorna i när kunden handlar. Mat och dryck finns att köpa i gatuköksvagnen. Bord får man ta med själv, finns ej att hyra. Tänk på att en del kunder kanske vill betala med Swish så har du inte redan det kan det vara en bra idé att skaffa det.

Har ni ytterligare frågor, se "VANLIGA FRÅGOR" eller hör av er till mig, Anette tel 073-647 30 38 eller via kontaktformuläret.


Välkommen! Vanliga frågor

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får.


Vad kostar det att sälja på Bakluckan?

Det kostar för vanlig bil 200 kr. Med vanlig bil menas personbil. Man har också plats att ställa upp ett bord bakom sin baklucka. Vill man ha större plats tex bil och släp kostar det 330 kr. Då har man möjlighet att sätta upp bord längs hela långsidan på sin bil och släpet. Om man står 3 gånger under samma säsong får man den fjärde gratis, spar biljetterna.


Finns det bord att hyra på Bakluckan?

Nej, tyvärr finns det inte några bord att hyra utan man får själv ta med sig det.


Får man sälja vad som helst?

Ja, nästan. På Bakluckan finns verkligen allt mellan himmel och jord. Det man inte får sälja är förtäring (mat, dryck) som man äter på plats. Naturligtvis inte sådant som är olagligt eller på annat sätt  stötande.


Kan man boka plats?

Nej, ingen förbokning detta för att man som säljare ska kunna bestämma själv vilken/vilka lördagar man vill komma.


När måste man vara där för att få plats som säljare?

Vi har insläpp melllan klockan 7 och 9. så kommer man före 7 får man stå och vänta. Vi har under alla år alltid fått plats med alla säljare som kommit före kl 9.


Hur prissätter man?

Det bestämmer du själv. En del sätter prislapp på alla grejor andra har olika kartonger med olika prisgrupper t ex 30 kr grejor osv. Sen finns det även de som inte prissätter alls, utan diskuterar priset med kunden.


Något man bör tänka på som nybörjarsäljare?

Ha gott om växelpengar. Påsar är bra så att man kan lägga grejorna i till kunden.


Finns det toaletter på platsen?

Ja, det finns det.


Finns det mat på området?

Ja, vi har gatuköksvagnen på plats varje lördag öppen 8.30-14. Här finns hamburgare, korv, toast, matiga mackor mm. Fikabordet står också uppdukat med kaffe med dopp.


Vad gör man av ev skräp och tomma kartonger?

Alla som säljer tar själva hand om sitt skräp. Man städar runt sin egen plats. Kartonger och annan återvinningsbart kan lämnas på miljöstation. (närmast finns i Norrskedika och vid Coop Extra i Östhammar).


Varför måste jag lämna namn och personnummer när jag säljer?

Enligt Skatteverkets regler är jag som uthyrare av plats skyldig att ha dessa uppgifter. Om Skatteverkets begär måste jag lämna dem dessa uppgifter.